cropped-טעימות-בהרצה-לבן-ימין.png

מתכון בסיסי לבצק

 עם תירוצים או בלעדיהם, אנשים אוהבים בצקים. בצק טוב באשר הוא, אם בלחם או במאפה מתוק או מלוח, יעלה תמיד חיוך של שמחה. את הבצק הבא גיליתי כבר בתחילת דרכי. הוא זכה למספר שמות ולאין סוף שימושים. יש הקוראים לו בצק פריך, יש הקוראים לו בצק פאי, אבל כך או כך מדובר בבצק מנצח וקל להכנה הן בגרסה חלבית הן בגרסה פרווה, המאפשר לנו להכין אין ספור מאפים.

הכמות מתאימה לפאי בקוטר של כ-30 ס”מ ובעובי של 5 ס”מ.

החומרים:

1 ביצה

12/ 2 כוסות (375 גרם) קמח

125 גרם מרגרינה או שמן או מרגרינה בטמפרטורת חדר

1/3 כוס (כ-75 מ”ל) מים (ניתן להמיר חלק מהמים בקוניאק, המתאדה מהר יותר באפייה ומוסיף לפריכות)

5 גרם מלח

ההכנה:

מכניסים את הקמח, הביצה, המרגרינה והמלח למעבד מזון ומפעילים אותו בפולסים מהירים, רק עד שנוצרים גרגירים גסים.

אפשר להכין את הבצק ביד:

מערבבים בקערה את הקמח, הביצים והמרגרינה. בעזרת קצות האצבעות ממוללים את הקמח לתוך החלמונים והמרגרינה עד שמתקבלים גרגירים גסים. אחרי שנוצרו הגרגירים, מוסיפים בעדינות את המים וממשיכים בלישה קלה ועדינה מאוד, רק עד שנוצר כדור בצק. חשוב לזכור שלא כל הקמחים סופגים אותה כמות מים והמטרה היא רק לקבל כדור שייצור בצק עם פריכות גבוהה. עודף לישה יפעיל את הגלוטן שבקמח, ויתקבל בצק אלסטי שאיננו מתאים לפאי בסגנון האנגלי. כאשר נוצר הכדור – שאינו חלק והומוגני אלא מעט גס במראהו – יש לתת לו לנוח כדי שיהיה נוח להמשיך ולעבוד איתו.

(שלב אופציונלי, למתקדמים: ניתן להוסיף לבצק מעט יותר קלילות ואווריריות בהוספת 2 קיפולים, כמו בהכנת בצק עלים: מרדדים את הבצק לריבוע – מדויק ככל האפשר – בעובי של כ-4-3 מ”מ, ובעזרת סכין או בעזרת קו דמיוני מחלקים את הריבוע ל-3 חלקים שווים ומקפלים אותם כמעטפה של 3 דפים. מרדדים שוב לריבוע בעובי של כ-4-3 מילימטר ושוב חוזרים על הקיפול. עבור הקיפולים מומלץ לתת לבצק לנוח חצי שעה לפחות לפני תחילת העבודה.)

עוד ללא קטגוריה